Parenting

Atunci cand “Stiu” a fost mai mult decat “Te iubesc!”

     De când a început Natalia să vorbească mă tot minunez de ceea ce poate să scoată pe gură. Aș putea să scriu o carte de mare succes care să cuprindă toate perlele ei. ?
Deși ne plac atât de mult când sunt bebeluși și cu siguranță orice părinte are momente când își dorește să oprească timpul în loc, parcă abia așteptăm momentul în care să ne putem înțelege cu ei… să ne poată spune ce nu le place, ce îi doare, când nu le convine ceva, ce își doresc, ce simt etc. Este minunat să vezi un omuleț mic, cu o voce atât de drăgălașă care vorbește și adesea gândește precum un om mare.
     Am observat în ultimul timp cum tot mai mulți părinți își asigură copiii de dragostea lor, fapt care nu poate decât să mă bucure.
Știu… nouă (generației noastre), nu prea ni s-au spus cuvintele magice și mult râvnite “Te iubesc!”. Nu știu de ce. Am auzit tot felul de teorii (lipsite de sens), cum că: “răsfățau copilul dacă îi spuneau prea des că îl iubesc”, “că erau prea mari ca să le mai spună”, “că părinții erau mult prea ocupați ca să le asigure un trai decent copiilor și mai uitau să le spună” sau pur și simplu dacă tanti Maria de la 3 nu spunea asta de ce ar fi spus-o ei?!
Cert este faptul că noi le spunem copiilor noștri că îi iubim de când se trezesc și până la culcare. Așa, au învățat și ei să ne spună că ne iubesc.

“OAMENII SUNT FĂCUȚI PENTRU IUBIRE”

     Într-o zi Natalia m-a surprins și m-a emoționat până la lacrimi. Mă întinsesem 10 minute după o zi plină, s-a așezat lângă mine, m-a mângâiat pe păr și mi-a spus: “Te iubesc, mami!”. Fără să stau pe gânduri, i-am răspuns: “Și eu te iubesc, frumoasa mea!”. M-a fixat cu privirea (parcă ar fi vrut să se asigure că o privesc) și mi-a spus: “Știu!”, a zâmbit și a fugit la jucării. Am privit-o minute în șir fără să spun nimic. Un amalgam de sentimente erau în inima mea. În clipa aceea, am realizat că nu am eșuat ca și mamă. Indiferent de situațiile bune sau mai puțin bune care au fost între noi, ea era conștientă de faptul că o iubesc.
O mulțumire deplină a cuprins inima mea iar acel “Știu!” pentru mine, a însemnat mai mult decât “Te iubesc!”. “Oamenii sunt făcuți pentru iubire”… spune un vers dintr-o piesă tare dragă mie. Cred că nu e nimic mai important decât ca ei, copiii noștri, să fie siguri de dragostea pe care le-o purtăm, să le spunem că îi iubim indiferent dacă au 3 sau 30 de ani… ei sunt și vor fi mereu minunile noastre.

English Version

720 Views

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *