Life Stories

O inima fericita incepe cu o inima multumita

     M-a izbit zilele acestea un gând: o inimă fericită începe cu o inimă mulțumită. În ultima vreme am reflectat mai mult la acest aspect al vieții mele și am ajuns la o concluzie extrem de simplă. Cu cât ești mai mulțumit de ceea ce ai sau cât ai, cu cât ai o atitudine de om mulțumit și accepți cu recunoștință tot ce vine nou în viața ta, cu atât ești mai fericit.
     Ei nah și cum teoria e simplă, dar practica ne omoară, am să vă spun cum am ajuns eu la această concluzie și la o inimă mult mai fericită față de acum ceva timp. Am început să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru lucrurile pe care le luam de bune. Mi se părea normal să văd, să aud, să merg, în timp ce alții nu au această posibilitate. Am început să fiu mulțumitoare pentru toate lucrurile simple (o zi frumoasă cu soare, o ceașcă de cafea bună). Pentru tot ce îmi bucura inima (o plimbare însoțită de chicotele de fericire ale fiicei mele, o zi la bazin, o vacanță reușită). Pentru dragostea primită (pentru cei dragi de lângă mine, pentru că pot să îi strâng la piept, pot să le privesc zâmbetele). Pentru job. Pentru oameni și pentru provocările fiecărei zile. Pentru “ordinary things” și “great things”. Am pus totul în balanță și da! Am constatat că am mai multe motive să fiu mulțumitoare decât cârcotașă. Am mutat reflectorul de pe nemulțumiri pe mulțumiri. Am redus totul la nimic. Am luat totul ca pe un dar de la Dumnezeu și nu ca pe ceva ce mi se cuvine.
     O dată ce am ajuns să îmi exprim mulțumirea și să am o atitudine de recunoștință pentru tot ceea ce se întâmplă în viața mea, până la cele mai mici detalii, am început să fiu tot mai fericită. Am decis să îmi încep ziua cu mulțumire și știu, poate părea bizar, dar astfel, am început să fiu mulțumită de lucruri care înainte mă nemulțumeau.
     Cred că o inimă mulțumită este într-adevăr “ca un magnet pentru minuni” și schimbă totul în jur.
     Te provoc să încerci! Merită!

1112 Views

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *