Parenting

Un Decembrie de neuitat

     M-am gândit mult zilele acestea la cum aș putea să o introduc pe Natalia în atmosfera Crăciunului într-un mod cât mai plăcut și interesant. La cum aș putea să o fac să înțeleagă cât mai bine ce reprezintă de fapt această sărbătoare. Din multitudinea de idei m-am rezumat la 5. Am sintetizat totul pentru a nu fi prea mult pentru ea. Am redus totul la esență, în așa fel încât să avem un timp de calitate împreună, să creăm momente de neuitat și de ce nu, să formăm un obicei. Așadar, am ales 5 activități care am considerat că descriu cel mai bine atmosfera Crăciunului și pe care, peste ani și le va aminti cu drag.
1. Să învățăm împreună o colindă

     Muzica este oaza noastră de liniște. De când era mică am avut grijă, să avem timpul nostru împreună, petrecut pe acorduri muzicale. Ce poate fi mai liniștitor decât să auzi o voce suavă, de copil, care cântă? Deocamdată nu stăpânește destul de bine limba română (asta pentru că până acum, i-a fost mai ușor să folosească cele mai multe cuvinte, în limba engleză) dar ne străduim și ne dorim mult ca până de Crăciun să îi bucurăm pe cei dragi cu o colindă frumoasă în limba română.

2. Să citim povestea pruncului din iesle

     Printre moși, cadouri și prăjituri consider că am datoria, ca părinte, să îi spun copilului meu ce sărbătorim de Crăciun. Ce stă în spatele acestei sărbători, dincolo de tradiție. De Crăciun, omenirea a primit cel mai frumos cadou iar copilul meu vreau să știe asta. Atât cât poate să priceapă la această vârstă. Nu mai spun că este extrem de fascinată de poveste și că în fiecare seară, mă roagă să îi citesc povestea cu “bebelușul dintre animale”.

3. Să prăjiturim

     Recunosc, până acum nu m-am stresat prea tare pe acest subiect. Cumpăram și primeam mereu de la părinți prăjiturele de Crăciun și nu doar atunci. Nu sunt o fană a prăjiturilor. Nu îmi place neapărat, nici să le mănânc dar nici să le fac. Însă ecuația se schimbă total, atunci când ai o pofticioasă mică, care le adoră și care îți cere adesea câte un desert delicios. Așa că, anul acesta îmi iau inima în dinți iar pentru că am și un ajutor de nădejde, mă încumet. Îmi doresc să fie o activitate pe care să o facem împreună chiar dacă nu va fi neapărat o reușită. Să sperăm doar, că nu se va lăsa cu vizite la stomatolog.

4. Să dăruim din suflet

     I-am spus micuței mele că așa cum ea primește cadouri și se bucură de ele, sunt mulți alți copii care și-ar dori să primească un cadou de sărbători, dar din anumite motive, nu vor putea primi. Am întrebat-o dacă dorește să facem un cadou, unui copil, care poate nu va primi nimic de Crăciun. Evident că răspunsul a fost afirmativ. Dar… am întins coarda și mai mult. Am întrebat-o dacă ar fi dispusă să renunțe la o jucărie pe care o are, să o dăruim și pe aceea. Mi s-a înmuiat inima atunci când am făcut curățenie la jucării și îmi tot aducea jucării pe care să le dăruim altor copii. Să nu uităm că dar din dar, se face rai.

5. Să împodobim bradul împreună

     Și nu în ultimul rând… să împodobim bradul împreună. Să îi dau voie să le așeze după bunul plac chiar dacă ulterior mai fac “mici” modificări. Să râdem, să colindăm, să despachetăm cadouri, să ne îmbrățișăm și să ne bucurăm de nașterea Mântuitorului. Să fie totul un privilegiu și nu o responsabilitate. Toate astea, pentru al nostru Decembrie de neuitat.
Sărbători pline de pace, bucurie și lumină tuturor!

659 Views

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *