Life Stories

Unii le considera defecte… eu le consider calitati

     Prima oară când am fost întrebată despre operația la nas a fost în urmă cu puțin timp. Așa aflasem și eu că circulau aceste vești într-un anumit cerc de cunoștințe. A doua oară, a fost destul de recent.
“Ți-a ieșit bine operația la nas!” mi-a spus. De această dată, m-am gândit să intru în joc. “Îți place?” a fost replica mea. “Da! Cu siguranță a fost o operație costisitoare.” Îmi continui jocul și îi spun “Chiar nu a costat nimic!” Sprâncenele încrețite și uimirea de pe față se putea citi de la o poștă. “Cum nimic? Cum îl cheamă pe medic?” Aceasta era o întrebare plină de speranță. Mai degrabă ar fi vrut să întrebe: Unde există așa ceva?! “Hmmm… Dumnezeu! El a ales ca eu să mă bucur de aceste trăsături.”
Nu m-am gândit niciodată că nasul meu ar avea nevoie de vreo îmbunătățire. Îl am moștenire de la tatăl meu (care nu mai este… ) și sunt mândră de el.

CONSIDER CĂ TOCMAI ACESTE TRĂSĂTURI MAI PUȚIN PERFECTE, NE FAC UNICE

     Nu înțeleg de ce am fi toate la fel? De ce ne-am dori să avem toate același nas, aceleași buze sau perechi de sâni? De teama de a nu fi plăcute de către X sau de către Y? Cred că trebuie să ne respectăm, să avem încredere în noi și să avem pretenția de a fi apreciate pentru ceea ce suntem nu pentru ceea ce nu suntem.
Unii le consideră defecte… eu le consider calități! Cred că tocmai aceste trăsături mai puțin perfecte (după standardele lumii în care trăim) ne fac unice, ne fac speciale și ne diferențiază de toate celeltate.
Toate suntem niște diamante care au fost șlefuite deja…

English Version

862 Views

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *